contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pateuri Cu Branza Dulce Si Sarata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Bineinteles ca mai altfel, ia la ei, ca acum aveam de ucis niste branza de oaie grasa si unsuroasa, dar buna rau, cas de vaca nesarat, niste cascaval de capra, suficiente. Am vrut initial sa fac placinte dar am deturnat si bine am facut, caci am gasit un produs nou, ieftin si bun.

Mini-pateurile, fireste, bune, mama lor, ar trebui sa ma apuc de sporturi extreme ca astea lasate la indemana pot dauna regimului de neslabire.

Slide8

Am gasit aluat de pateuri proaspat, marca Billa (sau pentru Billa). Avantajele fata de alte produse bune (gen Bella): nu se umfla atat de tare incat sa se imprastie prin toata casa frimituri, orice ar zice Casi, mai da-l in rororo-ul meu. E foarte gustos si vine in pachet direct pus pe foaie de copt.

In afara de aluatul asta am mai folosit: branza dulce si sarata, oua si iaurt.

Slide9

Am amestecat branzeturile cu oua si iaurt, am batut separat un ou cu (da, ma repet) iaurt pentru uns pateurile croite dupa modelul placinta (mai lejer, mai multa umplutura, mai putin aluat).

Slide10

Am impartit foile in patru si am croit doua placinte, le-am sigilat, uns, presarat cu za’atar si nitel cascaval si, cu emotie in suflet si lacrimi in ochi, le-am copt.

Slide11

Lacrimile de emotie s-au uscat, produsul final fiind fix ce imi doream, usor de taiat, nesfaramicios, blabla, yadayada.

Slide12

Misto ca se poate taia in mini-forme de mini-pateuri pentru mini-imbucaturi. O sa mai caut aluat din asta.

Slide13

rororo