Pateuri Cu Branza Dulce Si Sarata
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Bineinteles ca mai altfel, ia la ei, ca acum aveam de ucis niste branza de oaie grasa si unsuroasa, dar buna rau, cas de vaca nesarat, niste cascaval de capra, suficiente. Am vrut initial sa fac placinte dar am deturnat si bine am facut, caci am gasit un produs nou, ieftin si bun.
Mini-pateurile, fireste, bune, mama lor, ar trebui sa ma apuc de sporturi extreme ca astea lasate la indemana pot dauna regimului de neslabire.
Am gasit aluat de pateuri proaspat, marca Billa (sau pentru Billa). Avantajele fata de alte produse bune (gen Bella): nu se umfla atat de tare incat sa se imprastie prin toata casa frimituri, orice ar zice Casi, mai da-l in rororo-ul meu. E foarte gustos si vine in pachet direct pus pe foaie de copt.
In afara de aluatul asta am mai folosit: branza dulce si sarata, oua si iaurt.
Am amestecat branzeturile cu oua si iaurt, am batut separat un ou cu (da, ma repet) iaurt pentru uns pateurile croite dupa modelul placinta (mai lejer, mai multa umplutura, mai putin aluat).
Am impartit foile in patru si am croit doua placinte, le-am sigilat, uns, presarat cu za’atar si nitel cascaval si, cu emotie in suflet si lacrimi in ochi, le-am copt.
Lacrimile de emotie s-au uscat, produsul final fiind fix ce imi doream, usor de taiat, nesfaramicios, blabla, yadayada.
Misto ca se poate taia in mini-forme de mini-pateuri pentru mini-imbucaturi. O sa mai caut aluat din asta.
rororo