Pateu Din Ficat De Porc
Sursa PATEU DIN FICAT DE PORC
articol scris de corneliachita blog chitacornelia.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
500 gr ficat de porc
100 gr unt
2 cepe
2-3 foi de dafin
piper boabe
piper macinat
sare
PREPARARE:
Se curata si se spala bine ficatul. Intr-un vas se pune apa la fiert impreuna cu ceapa taiata in doua, foile de dafin si piperul boabe. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga ficatul si se lasa sa fiarba aproximativ 10-15 minute. Daca se apasa cu o furculita in partea mai groasa a ficatului si nu iese sange, atunci e semn ca a fiert suficient. Se trage vasul deoparte si se lasa sa se raceasca. Se scoate ficatul, se scurge si impreuna cu ceapa si untul se paseaza la blender, sau se poate trece prin masina de tocat carne cu sita cea mai mica. La final se adauga cate putin din zeama de la fiertul ficatului pana se obtine o pasta omogena. Se condimenteaza cu sare si piper, se da la rece pentru cel putin o ora, dupa care se poate servi.
Foarte bun!!!!!!!
POFTA BUNA!