Pateu Din Brinza “primavara”
articol scris de lauras.leckereien blog leckereien.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
La noi in Austria, acete pateuri pe baza de brinza, sint ceva care aproape NU lipsesc niciodata din meniul zilnic.
Ori la micul dejun, ori la felia de piine de seara sau asa printr-e ele cind foamea se face atenta….este o alternativa buna.
Se prepara repede si ingrdientele se gasesc peste tot.
INGREDIENTE:
- 250 g brinza proaspata de vaci,
- 125 g smintina cremoasa (ex.Creme Fraiche),
- 1 legatura de fire de arpagica -ARPAGIC
- 1 legatura de patrunjel verde
- 1 mina de Creson ( Lepidium sativum )
- 1/2 de ceapa mijlocie taiata marunt
- sare+piper
~~~~~*OPTIONAL*~~~~~~
Cine doreste poate sa inlocuiasca sau sa adaoge alte verdeturi sau ingrediente.Cantitatea lor este redata pentru a avea un puct de reper, dar poate varia in functie de gustul fiecaruia…
- 1-2ls maioneza
- 1 ls ulei de masline
- usturoi frunze/catei
- oregano
- busuioc
- nasturel (Nasturtium)
- 1ls ulei din simburi de bostan
MOD PREPARARE:
Verdeturile dorite se spala si zvinta bine, eventual si intr-un prosop de bucatarie.
Brinza se mixeaza bine cu smintina, se adaoga sae+piper si verdeturile taiate foarte marunt.
Totu se mixeaza bine, eventual se mai condimentaza dupa gust si, “voila´” , pateul este gata pentu papat!
Acest pateu se tine la rece 2-3 zile si este bun pe piine alba cit si pe piine integrala,neagra…
Pentru aperitevile pntru Party, cu acest pateu se pot umple si rulouri din foietaj, rosii,se pot garnisi felii de castravete…
Va doresc savoare deplina!
http://leckereien.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss