Pateu De Spanac
Sursa Pateu de spanac
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aduce putin la gust cu mancarica de spanac insa aroma este mai fina, datorita prezentei si altor ingrediente, printre care coriandrul. Poate fi consumat atat pe paine, cat si ca umplutura de tarte raw vegan.
Ingrediente: |
- 2 buc. avocado bine copt |
- 4 cani spanac taiat grob |
- 1/4 cana coriandru proaspat, tocat grob |
- 2 lg ulei presat la rece |
- 3/4 cana zucchini curatat si taiat cuburi |
- suc de lamaie dupa gust |
- 1 catel de usturoi |
- 1/2 l-ta pudra de ceapa |
- 1/2 l-ta sare |
Se mixeaza zucchini la blender pana este faramitat suficient de bine. Se adauga apoi avocado si zeama de lamaie si se mai mixeaza. Apoi se adauga restul ingredientelor. Trebuie sa rezulte o pasta omogena, insa nu f groasa (adaugati apa plata daca este prea gros). Puneti pateul in cutii curate si uscate si pastrati la frigider. Termen de valabilitate: 2 zile. |
* coriandru proaspat gasiti la Real sau Metro, la caserola. ** zucchini se poate inlocui cu dovlecel. *** pudra de ceapa poate fi omisa.