Pateu De Soia
Sursa Pateu de soia
articol scris de lily-musat blog lily-musat.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un pateu sanatos, NATURAL! Ideal pentru micul dejun sau pentru o gustare! NU mai cumparati pateu din comert!!! Pretuiti-va sanatatea!!!
Pe langa calitatile ei culinare, care o fac sa semene la gust cu carnea, soia este un aliment-medicament anticancerigenIngrediente (pentru 2 persoane):
- 100 de grame de soia boabe (gasiti la Plafar, costa 10 lei un kilogram si va ajunge mult si bine)
- 1 cubulet de unt
- 1 galbenus de ou (fiert tare)
- 2 linguri de ulei de masline
- sare/piper
Preparare:
Boabele de soia le lasati in apa, timp de 24 de ore (de pe o zi pe alta). Inainte le spalati foarte bine si eliminati pielitele care se ridic la suprafata apei.
Fierbeti boabele de soia la oala sub presiune timp de 40 de minute. Scurgeti-le de apa, eliminati pielitele si puneti-le in robotul de bucatarie (sau in blender), impreuna cu un cubulet de unt, cu un galbenus de oua fiert tare, sare, piper. Mixati. Pasta rezultata are un gust incredibil si poate fi asezonata cu ceapa verde sau patrunjel tocat foarte fin (depinde de preferinte).
Pentru a afla care sunt proprietatile soia apasati aici! Informati-va! Mancati sanatos!