Pateu De Linte
Sursa Pateu de linte
articol scris de inatodoran blog retete-vegane.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi mi s-a facut dor de linte asa ca am facut acest pateu simplu si rapid, pe care l-am mai incercat de cateva ori. Imi place ca este foarte cremos si aromat datorita usturoiului si patrunjelului. Recomand sa il serviti pe toast de paine integrala, cu rosii si ardei langa.
Pateu de linte (reteta adaptata din cartea “Retete vegetariene pt fiecare gust”)
-
150 g linte (eu am folosit linte verde, gasiti in pungi la Auchan)
-
3 cartofi curatati de coaja si taiati in sferturi
-
2 catei usturoi
-
2 lg ulei de floarea soarelui presat la rece
-
2 lg zeama de lamaie
-
patrunjel proaspat tocat
-
sare dupa gust
-
Lintea se fierbe, se scurge de apa si se lasa la racit. La fel se procedeaza cu cartofii.
-
Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se mixeaza pana rezulta o pasta cremoasa si omogena.
-
Se da la frigider pt cateva ore pentru a se patrunde aromele.
NOTA
- daca pateul vi se pare prea gros, puteti sa-l subtiati cu putina apa rece.