Pateu De Linte De Primavara
articol scris de inatodoran2 blog floridecires7.blogspot.com
Daca anii trecuti era o adevarata aventura sa gasesc leurda in pietele de la noi, acum ele sunt pline cu delicioasele frunze verzi. Asa ca vreau sa profit de pe urma lor pana cand le mai gasesc si caut sa improvizez diverse retete caci de gasit nu prea gasesc retete cu leurda. Intr-una din seri, in timp ce fierbea molcom lintea, m-am gandit la combinatia savuroasa cu leurda si ceapa verde. Si astfel s-a nascut pateul de fata. Un preparat rapid, economic, gustos si foarte sanatos (bogat in fier, vitamina C si calciu). Anais s-a declarat indragostita de el!
Intre timp a inflorit si liliacul iar parfumul lui se raspandeste ademenitor peste tot. Astept nerabdatoare ca salcamii sa isi legene florile in bataia vantului si sa il imbete cu parfum dulce si curat. Ah, ce primavara frumoasa!
Pateu de linte de primavara
- 1 cana* linte verde
- 3 fire de ceapa verde **
- 10 frunze de leurda (sau puteti folosi 3 fire de usturoi verde)**
- 1/4 cana* suc de rosii
- 3 linguri ulei de masline
- zeama de la 1/2 lamaie mica
- 1/2 lingurita de sare neiodata
- Lintea se spala si se fierbe in multa apa timp de 30-40 minute sau pana cand este moale.
- Se paseaza fierbinte in blender/robot impreuna cu uleiul.
- Se adauga sucul de rosii, ceapa si leurda tocate marunt, zeama de lamaie si sarea si se mai mixeaza pana rezulta o compozitie omogena, cremoasa. Daca este prea groasa se mai adauga putina apa plata.
- Se serveste ca atare pe felii de paine integrala, ca umplutura de aperitiv pentru rosii sau ardei, pe biscuiti integrali etc. Este un pateu delicios!
NOTA
* 1 cana cu volumul de 250 ml
** in afara sezonului se poate folosi ceapa normala, respectiv usturoi