Pateu De Ficat Cu Lapte Si Coniac
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
500 g ficat de pui
lapte – cat sa acopere ficatul in oala
5-6 boabe de piper
1 frunza dafin
1/2 lingurita cimbru uscat
2 -3 linguri de coniac
170 g unt pentru pateu
2 galbenusuri de ou – fierte de consistenta tare
sare
30 g unt pentru acoperit pateul
PREPARARE:
Fierbem ficateii in lapte. Condimentam cu boabe de piper, o foaie de dafin si putin cibru, insa nu punem sare pentru ca sarea intareste ficatul.
Dupa ce se fierb ii scurgem si ii mixam cu blenderul impreuna cu galbenusurile, untul, 2-3 linguri din zeama in care au fiert si cele 2 linguri de coniac. Adaugam si sare dupa gust. Daca este prea tare puteti sa mai adaugati inca 3 linguri din zeama lasata la fiert, pentru a obtine in final o consistenta cremoasa.
Punem apa la fiert intr-un ibric si cand da in clocot punem untul. Lasam sa decanteze, apoi punem spuma de unt cu o lingura peste pateu. Dam la frigider pentru cateva ore, apoi putem servi.
Pofta buna!