contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pate De Somon

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

In primul rand, Happy Martisor Day tuturor! Sa aveti o primavara frumoasa si colorata!


Intorcandu-ne la oile noastre...am vazut reteta asta intr-o revista acum vreo 2 luni si de atunci mi-am tot propus sa o fac - prea suna bine! Si, in sfarsit, duminica i-am venit de hac - a fost chiar mai bun decat mi-am imaginat!  Iubitorii de somon dintre voi trebuie neaparat sa o incerce!


Intai si intai, aliniati ingredientele:  300g somon proaspat, 150g somon afumat, 2 cepe rosii mici, 100g unt, 2 linguri de capere, zeama si coaja de la o lamaie si jumatate de legatura de marar.


E tare simplu: in tot untul se calesc cele 2 cepe tocate marunt (pana se inmoaie - vreo 10 minute). Apoi se adauga si somonul (cel crud) in tigaie, impreuna cu coaja de lamaie si se inabusa vreo 6-7 minute.


In timpul asta intrati in multitasking-mode si ocupati-va de celelalte ingrediente: maruntiti somonul cel afumat, caperele si mararul.
Stingeti focul si maruntiti si celalalt somon (cel perpelit in unt). Amestecati ceapa impreuna cu tot untul cu mararul, caperele, cei 2 "somoni" si zeama de lamaie. Potriviti de sare si piper si lasati minunatia sa stea la rece macar o ora.

 

Serviti-l cu paine prajita si lingeti-va pe degete! (noi asa am facut :D)


Articol recomandat de leblogpiquant.blogspot.com