contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pate De Pui Cu Coniac

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 



Aseara am preparat rapid, dupa o reteta frantuzeasca, pate de ficat de pui cu coniac, castigator detasat la categoria gust si sanatate fata de pateurile din magazine, cu termen de valabilitate cate 2-3 ani (!) . Ca bonus,  constiinta mi-e impacata caci stiu precis ce-am pus in el. Si iti voi spune si tie de ce ai nevoie pentru a-l prepara:

  1. 400 gr ficat de pui
  2. o ceapa
  3. 3 linguri ulei de masline
  4. 3 linguri de smantana 12%
  5. 1 lingura si jumatate de coniac
  6. sare si piper

Exista si alte variante de a prepara pateul insa o prefer pe aceasta fiindca nu are unt deloc, smantana este din cea mai slaba, deci este putin mai dietetic.
In 3 linguri de ulei se pune la calit ceapa tocata, pana se inmoaie putin, fara a se ingalbeni. Ficatul taiat cat mai marunt, se adauga peste ceapa si se caleste 3-4 min. Se adauga trei sferturi de pahar de apa si se lasa sa fiarba inca 7-8 min, pana scade apa de tot iar ficatul e patruns. Se pune intr-un bol, se adauga smantana, coniacul, sarea si piperul si se mixeaza in blender sau cu mixerul de legume, pana se face pasta. Nu te impacienta, o sa fie foarte lichid, insa dupa o noapte petrecuta la frigider se va transforma intr-o pasta cu textura numai potrivita. Se tartineaza pe o felie de paine prajita si se serveste cu castraveciori murati sau ardei gras. Sa ai pofta!


Articol recomandat de dulceatadetrandafiri.blogspot.com