contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pate De Ficat

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
DSC05904 Dupa metoda soacra-mii :) Am folosit 600 g ficat de porc si 600 g ficat de pui (da, stiu, pare cam mult, dar asa suntem noi, mai mancaciosi :D); 1,5 pachet de unt, 10 oua; sare, piper. DSC05906 Ficatul, bine spalat (chiar tinut in apa rece vreo doua ore), l-am fiert: mai intai am pus la fiert ficatul de porc si mai apoi am adaugat pe cel de pui, care fierbe mai repede (culegem spuma formata in timpul fierberii!). L-am incercat cu furculita, sa vad daca e patruns. Cand a fost gata l-am scurs si l-am presarat cu sare. Am fiert ouale, le-am racit, le-am curatat; am scos galbenusurile. Am trecut prin robot mai intai ficatul de porc (soacra-mea zice ca ficatul trebuie lucrat repejor, cald); am adaugat ficatul de pui, galbenusurile, untul (nu toata cantitatea dintr-o data - puneti cam 2/3 si mai adaugati mai apoi, daca nu vi se pare suficient de cremos). Desigur, sare si piper dupa gust ;) P.S. Noi am lucrat in echipa la acest pate :) DSC05911 Pentru prezentare am folosit albusurile de ou, putina boia dulce, masline si ceapa rosie. DSC05912 Et voila! DSC05920