Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa metoda soacra-mii :)
Am folosit 600 g ficat de porc si 600 g ficat de pui (da, stiu, pare cam mult, dar asa suntem noi, mai mancaciosi :D); 1,5 pachet de unt, 10 oua; sare, piper.
Ficatul, bine spalat (chiar tinut in apa rece vreo doua ore), l-am fiert: mai intai am pus la fiert ficatul de porc si mai apoi am adaugat pe cel de pui, care fierbe mai repede (culegem spuma formata in timpul fierberii!). L-am incercat cu furculita, sa vad daca e patruns.
Cand a fost gata l-am scurs si l-am presarat cu sare.
Am fiert ouale, le-am racit, le-am curatat; am scos galbenusurile.
Am trecut prin robot mai intai ficatul de porc (soacra-mea zice ca ficatul trebuie lucrat repejor, cald); am adaugat ficatul de pui, galbenusurile, untul (nu toata cantitatea dintr-o data - puneti cam 2/3 si mai adaugati mai apoi, daca nu vi se pare suficient de cremos). Desigur, sare si piper dupa gust ;)
P.S. Noi am lucrat in echipa la acest pate :)
Pentru prezentare am folosit albusurile de ou, putina boia dulce, masline si ceapa rosie.
Et voila!