Pate De Ficat De PasĂre

articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Nu mă dau în vânt după ficat, dar preparat în acest fel este un adevărat deliciu.
Ce îţi trebuie (poza1):
- 400gr ficat de pasăre
- 4 ouă
- 200 gr unt
- 2 cepe
- 1morcov
- 2 foi de dafin
- piper boabe, piper macinat , sare sau delikat
Plan de lucru:
- spălăm ficatul (poza 2)
- punem legumele și mirodeniile la fiert (poza 3), iar apoi, când apa fierbe, și ficatul (poza 4)
- fierbem ouăle (poza 5). Pisăm gălbenușurile (poza 6)
- după ce a fiert (15 – 20 de minute la foc mic), scurgem ficatul (poza 7), pe care îl fărămițăm foarte bine.
- amestecăm ficatul cu gălbenușul și cu piper (poza 8 ). Adăugăm untul (poza 9) și mixăm (poza 10)
- poftă bună! (pozele 11 și 12)
Timp de preparare: 45 minute
Preţ: 17 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Filed under: A4. Preparate din pui