Pate De Ficat De Casa
Sursa Pate de ficat de casa
articol scris de OanaD blog http://retete-vechi-si-noi.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aveți nevoie de: o pungă de ficat de pasăre (0,5 kg), 3-4 cepe mari (cca 200 g), 200 g unt (sau după gust), ulei pt prăjit, sare, piper. Practic cantitățile sunt o parte unt, o parte ceapă, 2 părți ficat.
Ficatul se spală și se pune la prăjit în ulei la foc mic, înăbușit. Cepele se curăță și se taie julien (peștișori), apoi se pun la călit împreună cu ficatul. Se dă un praf de sare. Când sunt gata, se dă totul prin mașina de tocat, sita mică, sau - dacă ați făcut o porție mai mică puteți zdrobi totul cu o furculiță. Se adaugă untul la temperatura camerei și se omogenizează foarte bine, eventual cu mixerul. Se mai potrivește de sare, dacă este necesar, se dă piper și orice alte condimente preferați.
Se consumă proaspăt sau păstrat la frigider și este un aperitiv cu mult mai sănătos decât cel industrial.
Poftă bună!