contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pate De Ficat De Casa

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Astazi va propun sa revenim la traditiile de odinioara. Atunci oamenii traiau sanatos, mancarea nu continea atatea E-uri, era gustoasa si, mai presus de toate, naturala. 
Va propun sa incercati macar o data un pate de ficat facut in casa. Se prepara usor, repede, si este potrivit pentru toate varstele ( nu si pentru cei sub 10 luni, din pacate).


Pate de ficat de casa
 


Ingrediente :
120 g ficat de pui (aproximativ 3 ficatei)
50 g unt
o ceapa
un galbenus fiert
20 g usturoi ( 4-5 catei )
1/4 lingurita nucsoara macinata
cate o crenguta de rozmarin, cimbru busuioc
1-2 frunze de dafin
jumatate de ceasca de apa
sare si piper - optional
Pate de ficat de casa

Ficatul de pui se pune la fiert in putina apa si se lasa sa dea in 2-3 clocote.
Pate de ficat de casa

Separat, se adauga untul intr-un vas si se pune la foc mic. Cand incepe sa se topeasca se adauga cepa taiata solzisori si usturoiul taiat rondele. Se pune un capac si se lasa sa se inabuse circa 2-3 minute. Se adauga condimentele, ficatul fiert si jumatate de ceasca de apa . Se lasa sa fiarba pana cand lichidul a scazut aproape de tot.
Pate de ficat de casa

Pate de ficat de casa

Se scot crengutele si frunzele de dafin si se adauga galbenusul fiert. Se paseaza cu un blender obtinandu-se un pate cremos. Dupa ce va sta la rece, acesta se va intari.
Pate de ficat de casa


Pate de ficat de casa

De cand am facut aceasta reteta, nu am mai cumparat pate din comert. Gustul mi se pare net superior si, in plus, stiu ca nu are aditivi, slanina si alte minuni care se gasesc in pateul industrial.
Voua cum vi se pare?
Pate de ficat de casa