Pate De Ficat Cu Lapte De Cocos
![Le Blog Piquant](/images/avatars/1001fata9257.png)
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Primul in lumina reflectoarelor: o minune de pate de ficat with a twist: in rolul principal, in loc de unt, lapte de cocos => un pate matasos si aromat din cale-afara!
Ia cam 10 minute prepararea, adica exact atata timp cat sunt dispusa (sau cat am la dispozitie, for that matter) sa stau in bucatarie zilele astea.
Decurge in felul urmator povestea: se ia una caserola de ficatei de pui de 500 de grame, se spala frumos si se pun in tigaie sa se perpeleasca la foc mediu inre-o lingura de ulei de masline, impreuna cu 1 legatura de ceapa verde si 2 mere taiate cubulete (si sare si piper, ofc).
Dupa 5 minute, cand ficateii se albesc nitel, se toarna peste, 1 paharel de whiskey (sa fi fost vreo 50 ml, asa) si vitejeste flambeaza totul (adica se aprinde tigaia cu bricheta :)))
Dupa ce arde tot alcoolul (in cateva secunde; nu, nu riscati sa declansati un incendiu!) o sa ramana doar ficateii nostri in versiune upgradata, cu o aroma absolut geniala!
Transferati continutul tigaii in vasul robotului, mai adaugati 1/2 de legatura de patrunjel si 1 cutie de lapte de cocos, mixati la viteza mare cateva minute et voila: pate de ficat with a twist!
Ca sa reziste asa rozaliu si frumos ca-n poze, se toarna in boluri mici si se sigileaza cu un strat de unt topit de 2-3mm. Sta bine la frigider 3-4 zile sau la congelator pana la 1 luna ;)
Tot ce lipseste e o bagheta proaspata si crocanta, o sticla de vin si o patura groasa si gata picnicul in parc!
Happy spring <3