Pate De Ficat Cu Ciuperci
articol scris de truedelights blog
O reteta delicioasa de pate de casa ,facut din ficat de pui si ciuperci ,
aromat cu vin , busuioc si stafide.
Inspiratia am gasit-o aici.
Am pus, in plus si cateva ciuperci care au dat un gust si mai bun!
INGREDIENTE:
- 250 g ficat de pui
- 3-4 ciuperci proaspete
- 30 g unt
- 50 ml smantana
- 2 catei de usturoi
- 50 ml vin alb sau rosu
- 50 g stafide
- sare, vegeta, piper, boia dulce
- busuioc verde
PREPARARE:
Fierbem stafidele in vin pana se umfla.
Oprim focul si le dam deoparte.
Intr-o tigaie, topim untul si
prajim ficatul si ciupercile.
Cand sunt aproape gata , adaugam
usturoiul pisat,smantana, busuiocul si
mai lasam pe foc 1-2 minute.
Punem totul in blender,adaugam
sare,vegeta ,piper, boia dulce,
2-3 linguri din vinul in care au fiert stafidele
si amestecam pana obtinem o pasta uniforma.
Pasta se pune intr-un castron ,
pe fundul caruia am pus stafidele
si se da la rece.
Un astfel de pate poate fi pastrat 2 zile in frigider
si pana la 1 luna in congelator.
Atunci cand il aducem la masa rasturnam
castronul pe o farfurie.