Pate De Casa
Sursa Pate de casa
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa ce am vazut ca toate pateurile din comert au monoglutamat de sodiu, m-am gandit sa-l fac eu in casa.
Este foarte usor de facut si muuuuult mai bun.
Ne trebuie asa:
500 gr ficatei de pui
2 cepe maricele
1 pahar vin alb
putin ulei
100 gr unt
sare si piper
Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei. Nu o lasam sa se caleasca prea mult si adaugam ficatul de pui.
Lasam ficatul la prajit cca 10 minute, atat cat sa fie patruns, sa nu apuce sa se faca crocant pe margini.
Punem vinul si lasam sa fiarba sub capac pana cand acesta se evapora.
Este foarte usor de facut si muuuuult mai bun.
Ne trebuie asa:
500 gr ficatei de pui
2 cepe maricele
1 pahar vin alb
putin ulei
100 gr unt
sare si piper
Taiem ceapa marunt si o punem la calit in ulei. Nu o lasam sa se caleasca prea mult si adaugam ficatul de pui.
Lasam ficatul la prajit cca 10 minute, atat cat sa fie patruns, sa nu apuce sa se faca crocant pe margini.
Punem vinul si lasam sa fiarba sub capac pana cand acesta se evapora.
Adaugam apoi un pahar mare cu apa si condimentam. Mai lasam sa fiarba pana mai scade apa, dar nu de tot.
Punem toata compozitia in robot (sau blender), adaugam si untul pentru a-l face mai cremos.
Si gata treaba....daca vreti sa-l faceti picant, adugati pudra de chili sau boia de ardei iute.
Pofta buna!