Pate De Casa
Sursa Pate de casa
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nici nu mai stiu ce sa mai pun de pachet la servici. Pentru ca-mi place pate-ul iar cel din comert e plin de conservanti si tot felul de chestii nesanatoase , m-am gandit sa incerc pate-ul de casa. Reteta o am de pe culinar.ro , mi s-a parut destul de usoara si chiar asa a fost.
Ingrediente:
500g ficatei de pui
500 ml lapte
100g unt
nucsoara, sare, piper, putin coniac ( 2 lingurite)
Fierbem ficatul in lapte timp de 15 minute. Il scoatem , il lasam sa se raceasca si apoi il tocam prin masina de carne sau la robot. Adaugam untul moale , amestecam bine apoi condimentam cu sare, piper, nucsoara. Va rezulta o pasta mai tare asa ca adaugam putin din laptele in care a fiert. La sfarsit punem si coniacul.
Lasam pasta mai moale deoarece la rece se va intari. Eu l-am pastrat 5 zile la frigider intr-o cutie cu capac. Mi-a placut mult , faptul ca a fost fiert in lapte a mai scos din amareala ficatului.
PP