Pate De Casa Din Ficatei De Pui
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Anul acesta am din belsug ficat de pui, de la puii crescuti de noi in gospodarie si fac destul de des pate de casa . De data aceasta l-am facut cu un scop anume, sa fac oua umplute .
Nu are aspectul rozaliu al pate-ului cumparat din pravalie, plin de E-uri dar garantez pentru gustul natural nemaipomenit.
Am curatat o ceapa, am taiat-o marunt si am pus-o la calit in putin ulei de masline. Cind a inceput sa straluceasca, am adaugat ficatul de pui ( 3 bucati) taiat in cubulete si am amestecat pina ce si-a schimbat culoarea ficatul si a fost patruns pina la mijloc.
Atunci am pus sare si piper si am dat deoparte. Imediat ce s-a racit, am pus totul la robot, sa se macine bine si am adaugat o jumatate de pachet de unt moale, din bucatarie.
S-a facut o pasta cremoasa si gustoasa, daca mai trebuie, mai potrivim de sare si piper si e gata.
Are gustul copilariei pentru ca la nunti, in Moldova, faceau tartine cu astfel de pate si erau decorate cu gogosari rosii iar noi, copiii, tot timpul primeam supliment.
In orice caz, ies niste oua umplute grozave !