contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pate De Casa Din Ficat De Pui

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De 4-5 ani nu mai mananc pate din (sau mai bine spus cu ceva) ficat din comert. Numai cand vad ca un pate are cel putin 3 ani garantie...nu mai vreau sa mananc. Asa ca facem pate din ficat de pui de casa. Mult mai bun decat orice varianta existenta in comert. Garantez! Incercati, e foarte simplu.
Pentru 6-700 grame de pate (cam cat intra intr-un borcan de 800 ml) avem nevoie de:
- 400 gr ficat de pui
- doua galbenusuri de ou
- 80 gr unt
- 30 ml ulei de masline
- 2 cepe mici
- sare si piper dupa gust
1. ficatul de pui se spala si se da intr-un clocot (cel putin 1-2 minute de fierbere)
2. dupa ce se intareste putin ficatul scurgeti apa in care a fiert si clatiti foarte bine
3. curatati ficatul de toate impuritatile (fierea si pielita daca se rupe usor). Prefer sa curat ficatul de fiere dupa ce l-am dat intr-un clocot de apa fiarta pentru ca este mai usor de curatat si nu se rupe la fel de mult
4. puneti ouale la fiert cat pentru oua tari
5. intr-o tigaie antiaderenta puneti la fiert ceapa taiata marunt si ficatul curatat cu 150-200 ml de apa
6. cand apa in care a fiert ficatul s-a evaporat verificat daca sunt fierte ceapa cat si ficatul si daca mai trebuie fierte mai adaugati 50 ml de apa si gatiti pana se evapora apa. Daca curatati inainte de a fierbe ficatul si gatiti totul din prima trebuie sa spumuiti foarte bine tigaia de resturile eliverate de ficatul in fierbere
7. intr-un robot de bucatarie adaugati ficatul fiert, galbenusurile de ou, untul moale, sarea si piperul si uleiul de masline. nu prajiti ceapa in uleiul de masline ci puneti-l crud in robot.
8. mixati compozitia pana la omogenizare si, daca e cazul, mai adaugati una, doua linguri de ulei de masline sau unt, daca preferati
9. se pastreaza in frigider, foarte bine acoperit, intr-un borcan ermetic sau cu un strat fin de ulei de masilne deasupra pentru maxim 2-3 zile
Inainte de a scoate compozitia din robot puteti adauga, asa cum am facut si eu, 2-3 linguri de zeama de lamaie. Va avea un gust usor acid, foarte rafinat.
PS: puteti inlocui untul cu  margarina, ulei de masline sau cu o crema de branza. Daca nu aveti robot de bucatarie puteti sa treceti ficatul fiert prin masina de tocat carne si sa adaugati ulterior galbenusul de ou, untul, uleiul de masline si condimentele.