contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Patatas Al Horno Cu Salsa Picante

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Şi iată că iepuraşul a fost pus la copt dar nu este oare păcat să iasă el din cuptor şi să-l aştepte farfuria rece şi pustie? Să-şi scurgă sucul şi aromele peste albeaţa farfuriei şi nimeni alături să nu vadă, nu este oare o lipsă de respect pentru acel iepure? Păi iată, ca să nu se întâmple această gravă fărădelege, trebuie să întâmpinăm bucata de carne cu ceva delicios. Delicios nu neapărat înseamnă complicat. Vom pregăti ceva foarte simplu: cartofi copţi, sau cum spun spaniolii patatas al horno. Pentru aceasta avem nevoie doar de cartofi, de o tavă şi de un cuptor. Bine, şi de un sos bun avem nevoie care s-ar combina bine şi cu cartofii şi cu orice fel de carne coaptă. Dar s-o luăm de la o margine.

Ingrediente:
1 kg de cartofi mari
200g roşii pasate
2 ardei iuţi
1 legătură de pătrunjel
câteva felii de ghimbir
3 căţei de usturoi
oregano

Patatas al horno cu salsa picante

Mod de preparare:
Deoarece se fac mai greu, ne ocupăm mai întâi de cartofi. Fiecare tubercul îl spălăm bine şi fără ca să-l curăţim de coajă, îl tăiem în opt, adică în două pe fiecare din axele geometrice în toate cele trei dimensiuni. Feliile astfel obţinute le punem într-o tava unsă din suflet cu ulei de floarea soarelui şi îi trimitem în cuptorul încins la 200 °C pentru 40 min. În dependenţă de ce fel de cuptor aveţi, îi puteţi întoarce o dată, dacă se rumenesc mai tare pe o parte sau alta.
Patatas al horno cu salsa picante

Cuptorul meu nu prea prieteneşte cu folia, probabil data viitoare voi folosi hârtie de copt unsă cu ulei. Acum sosul. Pentru salsa, în calitate de experiment, n-am pus nici sare, şi nici piper. Vreau să vă zic că n-am regretat. Pentru el am pus să se înfierbânte într-o tigaie roşiile pasate. Între timp, am tocat pătrunjelul, usturoiul, ardeiul şi ghimbirul. Zice lumea că dacă nu vrei să răceşti, trebuie să foloseşti ghimber proaspăt în toate mâncărurile. Povestelnicul cu imunitatea stă foarte bine, dar acesta nu este un motiv să nu folosească des minunatul rizom.
Patatas al horno cu salsa picante

Toate picanteriile astea le-am lăsat să clocotească la foc mediu cam 2 minute, amestecând încontinuu. Da, şi puţin oregano am pus, înainte de a începe a fierbe.
Patatas al horno cu salsa picante
A ieşit un amalgam de arome picante şi dulcii cu iz de verdează proaspătă. E, după sos – măcar şi potopul. Am scos cartofii, i-am stropit cu salsa şi am pus lângă ei renumitul iepure.

iepure cu mustar si ghimbir

Să aveţi pofta!


Articol recomandat de povestigustoase.com