Pastravi In Crusta De Migdale
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Iată că începurăm și un an nou, așa că vă urez tuturor la mulți ani și un an nou mai bun și așa cum vi-l doriți ! Să vă mișcați că păstrăvii în apa vijelioasă de munte ! Așa că încep anul cu o rețetă cu păstrăvi , scăldați în unt aromat cu semințe de fenicul și capere uscate și îmbrăcați apoi într-o crustă de fulgi de migdale.Acuma sigur că voi puteți să aromatizați untul cu ce doriți și aveți și mai cred că tot buni vor ieși.
INGREDINETE :
-2 păstrăvi
-60 g unt
-1/2 linguriță semințe de fenicul
-o lingură de capere uscate sau de care aveti
-sare, piper după gust
-sucul de la jumătate de lămâie mică
-o ceapă tăiată solzișori
-6 felii de lămâie
MOD DE PREPARARE:
1.Untul se amestecă cu semințele de fenicul, caperele și se topește la microunde
2.Peștii se spăla, se șterg bine cu un prosop de hârtie, se sărează se piperează și se stropesc la interior cu zeamă de lămâie, apoi se ung și la interior și la exterior cu untul topit.Se umplu cu felii de ceapă și lămâie
3.Se presară peștii cu fulgi de migdale ,se așază într-un vas termorezistent și se dau în cuptorul preîncălzit la 180 *C, foc mediu, până ce sunt frumos rumeniți și pătrunși, timp de aproximativ 15-20 de minute, asta depinzând si de dimensiunea peștilor.
4.Se servesc presărați cu pătrunjel și stropiți cu zeamă de lămâie, alături de garnitura sau salata dorită.
Poftă bună !