Pastrav Venetian Cu Sos Chimichurri
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
INGREDIENTE:
-2 pastravi
-30 g unt
-1/4 lingurita menta tocata
-1/4 lingurita rozmarin tocat
-1/8 lingurita cimbru tocat
-un catel de usturoi zdrobit
-piper cu lamaie (sau piper si coaja rasa de lamaie)
-sare
-4 felii de lamaie
-pesmet
-ulei ( de masline daca aveti)
MOD DE PREPARARE:
1.Pestii se curata,se spala si se sareaza si pe dinauntru si pe dinafara
2.Untul se amesteca cu ierburile, piperul cu lamaie, usturoiul zdrobit
3.Se umplu pestii cu untul aromat si cu feliute de lamaie, apoi se ung cu ulei si se dau la rece acoperiti, pentru 30 de minute
4.Se dau apoi prin pesmet si se invelesc fiecare intr-o folie de aluminiu ,se pun intr-o tava si se dau la cuptorul incins la 200*C, pentru aproximativ 20-30 de minute de minute.
Dupa 10 minute se deschid invelisurile de folie si se lasa sa se rumeneasca.
Pot fi serviti cu garnitura si eventual sosul dorit.Noi i-am mancat cu sosul de patrunjel chimichurri.
Pofta buna!