Pastrav Somonat La Cuptor Cu Rodie
articol scris de pansy blog panseluta-violet.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
V-am mai spus ca îmi place păstrăvul somonat, cum se numește la noi .Am încercat tot felul de rețete, iar asta mi s-a părut a fi printre cele mai bune.Simplu, marinat cu o marinadă fin aromată și gătit la cuptor.
INGREDIENTE:
-un păstrăv curcubeu sau somonat,( cum se numeste la noi)de circa un kg
-1/4 linguriță ienibahar măcinat
-2 linguri de ulei
-o lingură de pastă de rodii
-o linguriță de zahăr brun
-fulgi de ardei iute după gust
-o linguriță zeamă de lămâie
-sare, piper dupa gust
-o rodie
-ulei de susan pentru servit
MOD DE PREPARARE:
1.Amestecați uleiul cu ienibaharul, crestați peștele din loc în loc și apoi frecati-l cu această marinadă.Acoperiți-l cu folie și dați-l la rece pentru cel puțin o oră.
2.Amestecați pasta de rodii cu zeama de lămâie, zahărul și fulgii de ardei , presărați peștele cu sare , apoi ungeți-l cu amestecul obținut și pe exterior și pe interior.
3.Așezați peștele în tava acoperită cu hârtie de copt sau folie de aluminu și coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 *C, timp de 15-20 de minute, până ce peștele este pătruns.
4. Serviți peștele presărat cu sâmburi de rodie alături de garnitura și/sau salata dorită.
Poftă bună !