Pastrav La Gratar Cu Cartof, Spanac Si Usturoi
articol scris de wineandknives blog wineandknives.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
o combinatie perfecta pentru cina daca are alaturi un pahar de chardonnay bine racit. imi place pastravul pentru ca are carnea moale si dulce iar cartofii cu spanac si usturoi sunt ca lautarii la nunta. si se face in maxim jumatate de ora. pofta buna.
ingrediente(pentru 2 persoane):- 2 pastravi- 6 cartofi medii- o legatura zdravana de spanac- 6 catei de usturoi- o lamaie- 50ml ulei de maslin extravirgin- sare- piper proaspat macinatpastrav la gratar cu cartof, spanac si usturoi- condimenteaza bine pestele cu sare si piper proaspat macinat. unge-l cu putin ulei de masline extravirgin si indeasa-i doua felii de lamaie.- pune pestele intr-un plic din folie de aluminiu. sigileaza bine marginile sa nu curga niciun pic de lichid(ca sa nu scoata fum)- pune "plicurile" pe gratar ca in poza de mai jos. 10 minute pe fiecare parte este indeajuns.- intre timp fierbe cartofii taiati in sferturi in apa nesarata. cand sunt aproape gata adauga spanacul si fierbe-l pana se inmoaie(cam 5 minute).- scurge cartofii si spanacul de apa si caleste-i in 2-3 linguri de ulei de masline. adauga usturoiul tocat cat poti de fin (sau stors). lasa-l pe foc doar un minut, cat sa nu-si piarda usturoiul puterea.- e imortant ca pestele sa se faca in acealsi timp cu spanacul sa le poti manca calde, impreuna.