Pastrav La Cuptor "fara Oase"
articol scris de Oana blog ebunatati.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Mami, pastravul asta de ce nu are oase?!?!?
Asta a fost prima reactie a nazdravanului meu caruia ii place la nebunie pastravul dar care nu are rabdare sa il curat de oase.
Secretul consta in "marinarea" la cald, adica la cuptor. Desi reteta are putin otet, va promit solemn ca el nu se va simti la final. Nu il omiteti, el este ingredientul minune...
Singurul impediment il constitie poate timpul lung petrecut in cuptor dar reteta in sine este extrem de rapida si se preteaza pentru o cina usoara in zilele de weekend.
Pastrav la cuptor- reteta fara oase |
Ingrediente :
- 4 pastravi curatati, destul de marisori
- 5 linguri de otet
- 5 linguri de ulei
- 4 felii subtiri de lamiae
- jumatate de lingurita rasa de piper boabe
- jumatate de lingurita rasa boabe de coriandru
- 3-4 frunze de dafin, dupa gust
- sare
Pestii curatati se pun intr-un vas termorezistent, se stropesc cu ulei si otet. Se presara condimentele uniform, se aseaza din loc in loc lamaia si dafinul si apoi se toarna apa cat sa acopere pestii.
Vasul se acopera fie cu un capac fie cu folie de aluminiu si se baga la cuptor la foc mic circa 3-4 ore, in functie de cat de mari sunt pestii.
Pastrav la cuptor- reteta fara oase |
Otetul va patrunde pana la oase si va dizolva incet incet calciul din ele. Vor deveni moi si se vor confunda cu carnea. Doar coloana vertebrala ramane intreaga, dar nu mai e asa de dura ci e mai mult...gumata.
Am testat reteta la hering ( ei se preteaza cel mai bine) , la pastrav si caras. La caras timpul de marinare e cel mai lung pentru ca si oasele sunt mai groase si mai dure.
E de prisos sa zic ca pestii nu au supravietuit mult....
Pofta mare va doresc si spor la bucatarit!