contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pastrav In Pergament La Cuptor

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga





Imi place ca sambata si duminica sa mananc peste, asa ca sambata asta am profitat de o reducere la pastrav eviscerat din Carrefour care era 17 lei kilogramul si am luat 2 pastravi frumusei, pe care am dat exact 8,33 lei.
Partea draguta a fost ca erau gata curatati!



Timp de coacere-15-20min, timp de preparare 10min
Cost-mediu
Dificultate-foarte simplu


Ingrediente

·         2 pastravi eviscerati
·         Jumatate de legatura de patrunjel
·         Sare de mare
·         Piper proaspat macinat

·         1 lingura de ulei extravirgin
·         1 catel de usturoi
·         Cateva feliute  de ardei iute
·         Jumatate de lamaie







Se spala pastravul si se pune pe un servet de hartie la scurs. Se sterge bine cu alta bucata de servet de hartie.




 Se unge cu ulei de masline, putintel de tot, se sareaza si se pipereaza, la suprafata si in burtica. 


Eu am umplut burtica ca fire de patrunjel, cateva feliute din catelul de usturoi si cateva feliute de ardei iute. 




Nu te teme, ele se indeparteaza dupa coacere, asa ca va ramane in urma lor doar o aroma foarte fina.



Din hartia de copt, de aceea la rola, eu am taiat o bucata cu lungime de 1 m si am indoit-o exact in 2, adica pe mijloc, asfel incat am ramas cu 3 laturi libere.








Am mutat pastravii pe mijlocul bucatii de pergament si apoi am inchis aceasta punga, pe cele 3 laturi ramase libere in cel mai simplu mod: indoind pur si simplu de 2-3 ori marginile si apoi colturile.

Am dat la cuptorul preincalzit la temperatura medie si am tinut pentru 20 de min.




Au iesit 2 pastravi aromati si suculenti, perfecti de mancat cu un cartof natur sau doar cu o salata!


Tips

Poti umple burtica pastravului cu tot felul de ierburi aromate-cum ar fi lamaita (sau Melissa) fenicul-tulpina si frunze, cimbrisor- feliile de lamaie mi se par prea agresive pentru carnea atat de delicata a pastravului.