contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pastrav In Marinata De Migdale Cu Sos Picant De Capsuni!

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Pastravul in marinata de migdale, este una din ultimele mele descoperiri de succes. Marinata cu care se unge pastravul, se combina foarte bine cu acest peste si ii accentuiaza gustul pe cat se poate de bine. Pestele iese foarte fin si moale, se topeste in gura. Ce tot spun...aici e nevoie sa-l incercati :), iar daca esti un gurmand si iubesti sa experimentezi in bucatarie, atunci va trebui cu siguranta sa gusti acest fel de mancare de peste cu sos picant de capsuni, elegant si foarte gustos !!!
Ingrediente:
pentru peste:
2 pesti medii de pastrav dezosati
3 linguri de migdale usor prajite
1 lingurita praf de scortisoara
1 lingurita praf de ghimbir
1 lingurita sare
50 ml. ulei de masline
pentru sos:
250 gr. capsuni proaspete sau decongelate
1 lingura miere
1/2 lamaie
1 ardei iute rosu ( mic ) daca e foarte iute, puneti doar 1/2
2 linguri frunze de bazilic tocat
2 linguri frunze de menta tocata
2 lingurite rase de amidon alimentar
Mod de preparare:
Pestele:
Curatam pestele de solzi si il dezosam in asa fel ca sa ne ramana pestele intreg, il crestem cu un cutit pe deasupra.
Intr-un blender, macinam migdalele impreuna cu uleiul, sarea, praful de scortisoara si ghimbir, pana se obtine o pasta omogena.
Ungem pestele pe ambele parti cu pasta de migdale si il prajim la foc iute, impreuna cu 1/2 de lamaie taiata rondele pe o tigaie gril, cate 4 minute pe fiecare parte, sau 4 minute pe un gril dublu.
Sosul de capsuni:
Spalam capsunele si le impartim in jumatate, una o facem pasta cu ajutorul blenderului, iar cealalta jumatate o tocam cu cutitul in bucatele cat mai mici.
Intr-o cratita mica, punem la fiert pasta de capsune impreuna cu sucul de la 1/2 de lamaie si ardeiul iute tocat marunt, fierbem sosul pana da in cocot.
Amestecam amidonul cu putina apa si il turnam in cratita cu sos, la foc mic, amestestecam in continuu pana se va ingrosa putin.
Oprim focul si adaugam in sos, cealalta parte de capsuni tocate marunt, mierea de albini si verdeturile tocate marunt.
Servim pestele cu sosul de capsuni si cu rondele de lamaie, langa un pahar de vin rose.
Pofta buna !