Pastrav In Folie ... Nu E O Idee Excelenta
articol scris de svladu blog vladubucataru.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am cumparat de la Kaufland pastravi, marisori, congelati si eviscerati (adica curatati).
Sunt foarte simplu de preparat la cuptor sau in tigaie.
In trecut am facut pastravi la grilul de la cuptor fara folie ... (puteti vedea postul aici) .
Am zis sa fac acuma in folie dupa modelul salaului in folie !
Am facut un peste cu legume in el (rosii, morcovi, usturoi si putina lamaie) si unul simplu doar condimentat si sarat (pentru Mihaela). In cel cu leguma am adaugat in folie si putin vin alb de gatit.
Avand in vedere ca am pus pestii intr-o tava de sticla, nu am putut sa o introduc la cuptorul incins. Am bagat tava in cuptor si am dat sa se incalzeasca rapid la 200 de grade (convectie) . Dupa ce cuptorul a ajuns la temperatura prescrisa am dat drumul la grilul mic pe 2 buline. (tava am pus sus, pe al doilea nivel).
Din momentul in care cuptorul a ajuns la 200 de grade ( aproximativ 8 minute) am decis sa ii tin 20 de minute la grill. Dupa 10 minute cand am verificat pestele era aproape facut, dar asa fiert ca la spital. Am decis sa las cu folia deschisa sa se rumeneasca putin inca 10 minute :
In paralel Mihaela a preparat rapid niste cartofi fierti si apoi pus niste unt si patrunjel. (am putea sa le spunem taranesti).
O masa de sambata excelenta si rapid de preparat :
Deci pastravii in general se fac la 180 de grade, cam 15-20 minute.
Din experienta acumulata va spun ca nu o sa mai fac la folie niciodata. O sa ii pun doar la grilul de sus al cuptorului, sa iasa ca la gratar asa!
---
Sunt foarte simplu de preparat la cuptor sau in tigaie.
In trecut am facut pastravi la grilul de la cuptor fara folie ... (puteti vedea postul aici) .
Am zis sa fac acuma in folie dupa modelul salaului in folie !
Am facut un peste cu legume in el (rosii, morcovi, usturoi si putina lamaie) si unul simplu doar condimentat si sarat (pentru Mihaela). In cel cu leguma am adaugat in folie si putin vin alb de gatit.
Avand in vedere ca am pus pestii intr-o tava de sticla, nu am putut sa o introduc la cuptorul incins. Am bagat tava in cuptor si am dat sa se incalzeasca rapid la 200 de grade (convectie) . Dupa ce cuptorul a ajuns la temperatura prescrisa am dat drumul la grilul mic pe 2 buline. (tava am pus sus, pe al doilea nivel).
Din momentul in care cuptorul a ajuns la 200 de grade ( aproximativ 8 minute) am decis sa ii tin 20 de minute la grill. Dupa 10 minute cand am verificat pestele era aproape facut, dar asa fiert ca la spital. Am decis sa las cu folia deschisa sa se rumeneasca putin inca 10 minute :
In paralel Mihaela a preparat rapid niste cartofi fierti si apoi pus niste unt si patrunjel. (am putea sa le spunem taranesti).
O masa de sambata excelenta si rapid de preparat :
Deci pastravii in general se fac la 180 de grade, cam 15-20 minute.
Din experienta acumulata va spun ca nu o sa mai fac la folie niciodata. O sa ii pun doar la grilul de sus al cuptorului, sa iasa ca la gratar asa!
---