Pastrav Cu Cimbru La Gratar
articol scris de amalia-mylife blog 1-tj-articol gol-haisagatim.ro
Imi era pofta de peste si singurii pe care pot sa-i "prind" la pret sunt pastravii, dorada s-a scumpit in nesimtire, crapi numai din cei giganti asa ca am revenit la pestele ardeleanului - pastravul :).
Reteta e simpla si rapida . Rapid o si scriu.
Ingrediente:
- 2 pastravi
- 2 crengute de cimbru sau 1 lingurita de cimbru uscat
- sucul de la o lamaie
- 4 linguri ulei de masline
- sare, piper, boia
- Garnitura :
- 500g cartofi
- 250g ciuperci , dar noi punem mai multe ca ne plac :)
Pestele il curatam si-l spalam bine. Amestecam sucul de lamaie cu uleiul sare, piper si un varf de cutit de boia dulce . Punem cimbru in interiorul pestelui si-l ungem din belsug cu amestecul de mai sus. Il invelim in folie. La fel procedam si cu celalalt peste. Ii prajim 25 de minute pe gratar , eu l-am prajit pe grill pe aragaz dar puteti sa-l puneti direct pe gratarul de la cuptor. Desfacem folia cu grija si mai lasam 5 minute sa prinda putina crusta.
Cartofii ii curatam , daca sunt mai mari ii taiem sferturi si ii punem la prajit in putin ulei si tigaia acoperita cu capac. Cand sunt aproape gata adaugam ciupercile ( ele se fac mai repede ). Daca va mai ramane amestec de ulei si suc de lamaie ( sigur va ramane) ii ungeti la sfarsit , apoi ii condimentati cu sare.
Servim cu un pahar de vin sau doua :).
Reteta este preluata din revista Secretele bucatariei cu modificari.