contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pastrarea Zarzavatului Pentru Iarna - Varianta Vintage A La Doamna Comsa (i)

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


 "Ronja" Food cellar 1997 - www.skize.se

Postarea asta e mai mult de amorul artei dintotdeauna al alimentelor, gratie frigiderului, acum s-au inventat si alte metode de a avea peste iarna diverse legume ca proaspete si, la urma urmei ma gandesc: daca tot avem putin spatiu in congelator si in pivnita sau curte o lada inutila de nisip de ce n-am incerca si metoda de pastrare a doamnei Comsa. Eu una am de gand sa incerc iarna viitoare (cu ajutorul Domnului) sa vad, se pastreaza bine prin vechile metode `au ba?
"Lucrul principal la pastrarea zarzavatului

- incepe doamna Comsa lectia uitandu-se chioras la mine ca-s cam limbuta pentru varsta mea de bucatareala - muraturilor si verzei, este ca pivnita sa fie spatioasa (a mea nu este deloc spatioasa), svantata (asta da), luminoasa (nu e) si tinuta totdeauna curata (eu abia am inaugurat-o, am mai mult de lucru cu casa zilnic intoarsa pe dos de Andreiutu dar o sa incerc:~)." Aud niste huiduieli din cauza comentariilor mele nelalocul meu? Gata, tac.

"Uscam nisip cernut si cat de mult, apoi il punem intr-un colt al pivnitei, dupa aceea curatim zarzavatul, precum: telina, morcovii, pastarnacul, patrunjelul, hreanul si sfecla rosie, de pamant si de radacinile subtiri, dar fara a le taia si vatama coaje; tot asemenea le rupem toate frunzele asa ca sa le ramana numai inima de frunze sa li se vada, formand stratul ca in gradina, continand fiecare strat numai un fel de zarzavat.
Cand pivnita ar fi prea uscata, atunci stropim straturile cu putina apa tot la 15 zile, odata.
Astfel aranjat zarzavatul, vom avea totdeauna atat zarzavat bun cat si frunze verzi de zarzavat."


First Fruits (and Vegetables)

Articol recomandat de casutalaurei.blogspot.com