contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Păstrarea şi Folosirea Uleiului De Măsline

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Uleiul de măsline se pastreaza la adapost de caldura si de lumina; ideal este sa nu-l pastram mai mult de doi ani. Intotdeauna trebuie sa ne asiguram ca sticla este bine inchisa, pentru ca uleiul are tendinta de a absorbi mirosurile din mediul inconjurator. Cum il servim? Nu punem acelasi fel de ulei la toate preparatele. Pentru a sti sa echilibram corect savoarea, trebuie sa ne raportam la trei categorii.
Categoria 1: foarte fructat - Acest ulei da un gust picant unei laptuci dulci, unei salate de tomate si de busuioc, unei felii de paine prajite, unui peste fad, anghinarei pregatita pur si simplu cu ulei de măsline si cu apa si asezonata cu usturoi si cu menta.
Categoria a 2-a: mediu fructat - Recomandat pentru antipasto, salata de fructe de mare, carpaccio.
Categoria a 3-a: usor fructata - Pentru alimente cu gust picant sau atunci cand condimentele trebuie sa fie dominante.
Cum se utilizeaza uleiul de măsline in sosul vinegreta? In general, se pune 1 lingura de otet la 3 linguri de ulei de măsline. Se va mari compozitia cu 1 lingura de otet pentru 5 linguri de ulei daca se mai adauga si o lingura de mustar tare. Combinatii reusite cu uleiul de măsline:
ulei de măsline si otet balsamic;
ulei de măsline si otet de vin vechi;
ulei de măsline si otet de Xeres;
ulei de măsline si suc de lamaie.