contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pastrama De Vitel

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
  Alor mei le place tare mult pastrama, iar cea din comert nu le satisface pe deplin poftele. Asa ca am
decis sa incerc ceva diferit. Fiica-mea avea dubii la inceput, dar dupa ce a gustat a urmat intrebarea "pe cand pregatesti turul doi?".  Sa va mai zic ca de cum am scos-o pe masa a si disparut?
   Ingrediente:
  • 600 g muschi de vitel (curatat de pielita)
  • 1 lg zahar brun pudra
  • 1/2 lgt piper cayenne
  • 1/2 lgt piper negru
  • 1 lgt sare
  • 1 lgt boia dulce
  • 1/2 lgt ienibahar macinat
  • 40 g usturoi (1/2 catel de usturoi)
  • .............
  • 500 ml bere bruna

   Cum procedam:
1. Preparam un amestec din ingredientele uscate.
2. Muschiul de vitel curatat de pielite il intepam din loc in loc cu cutitul apoi il invelim in condimente. Il punem intr-un vas, il acoperim cu folie alimentara si il bagam in frigider pentru 24 ore.
3. Punem muschiuletul pe un gratar intr-o tava, turnam berea si punem deasupra un "capac" din hartie de copt.
4. Introducem in cuptorul preincalzit la 180-190°C pentru 2-3 ore. 
5. Dupa ce s-a gatit il lasam la racit la temperatura camerei, apoi il putem depozita daca mai avem ce :)) in frigider. 
 Nota!
 Pentru a-i da o forma frumoasa puteti sa il legati cu ata alimentara inainte de a-l baga in cuptor.
 Daca aveti afumatoare, il puteti afuma.
 Puteti folosi si alt tip de carne.