Pastrama De Vitel In Sos De Rosii Si Ardei
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dupa cum v-am spus de ceva timp incercam sa folosim numai produse din gospodaria socrilor sau de la bunici. Si cum in fiecare an se sacrifica cate un vitel, am prins gustul carnii de vitel condimentata si afumata. Un fel de pastrama de oaie :)
De data asta am pregatit-o la cuptor, cu sos de rosii. Foarte buna o iesit!!
cca 1 kg carne de vitel condimentata si afumata
200 ml suc de rosii facut in casa
150 ml pasta de ardei facut in casa
2 capatani mici de usturoi
ulei
Carnea de vita, care in prealabil a fost condimentata cu
cimbru, sare si boia, iar apoi afumata, am taiat-o bucati potrivite si am
lasat-o cca 30 minute in apa. Intr-o tigaie groasa am pus putin ulei la incins,
apoi am adaugat bucatile de carne. Am adaugat o cana de apa si am lasat sa fiarba
acoperit cca 1 ora, la foc mic. Intre timp am completat cu apa, ori de cate ori
era nevoie.
Am adaugat sucul de rosii, pasta de ardei si cateii de
usturoi taiati feliute, si am mai lasat sa fiarba cca jumatate de ora,
completand cu apa.
Carnita a iesit foarte frageda si gustoasa!!