Pastrama De Pui - Varianta Dietetica
articol scris de Daniela blog danielabucatariemoldo-ardeleneasca.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta reteta nu imi apartine,reteta originala, dupa care m-am inspirat este aici .
Pentru ca de 79 de zile sunt la regim si mananc dietetic, gatesc mult si trebuie sa ma inspir de pe unde pot. Functioneaza bine dieta, am reusit sa dau jos aproape 15 kg,mancand astfel de bunatati.
Asadar, ingredientele de care ai nevoie sunt :
- piept de pui dezosat (eu fac 3 sau 4 deodata)
- 1 lingurita de sare
- 2 frunze de dafin
- 300 ml de apa
- piper negru boabe
Cel de-al doilea amestec, folosit dupa cele 24 de ore, este facut din :
- 3 linguri sos de soia light
- 1 lingura de indulcitor pudra Clio (sau zahar, pentru cine nu tine dieta )
- 1 lingurita cu boia de ardei dulce amestecata cu iute
- 1 lingurita de piper macinat
Dupa ce timpul s-a scurs, se scoate pieptul, se ruleaza strans si se leaga cu ata de bucatarie, formandu-se rulade micute, se pun in tava,(in tava am pus silicon usor ridicat pe laterale, sosul format ramane acolo si nu se arde deloc ) la cuptor, pentru circa 45 de minute ( in primele 20 tava se acopera cu folie ) .
Este un inlocuitor exceptional al mezelurilor din pravalie , este foarte gustoasa si are o textura minunata .
Pe acelasi model am facut si din piept de curcan, a iesit la fel de buna si de minunata !