contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Pastrama De Pui La Gratar Cu Garnitura De Cartofi Copti Cu Mirodeni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Simplu, aromat, condimentat, delicios, suculent.......perfect!



Ingrediente:
marinata pt pui
1 piept de pui dezosat mare - 850g am avut eu
1lingura cimbru uscat
1lingurita ardei iute fara seminte-uscat (optional)
un varf lingurita  ienibahar
un varf lngurita ghibir ras proaspat sau pudra
un varf lingurita nucsoara rasa
un var lingurita scortisoara macinata
4 catei usturoi pisati
1 ceapa mica data pe razatoare sau ceapa verde tocata marunt
1 lingurita de zahar brun/normal
1 lingura de sare
1/2 lingurita de piper macinat
3 linguri ulei de masline
1lingurita cu varf de boia de ardei dulce
200ml lapte
pt cartofi-cantitate difera in functie de fiecare, cat doriti sa pregatiti
cartofi
sare de marepiper proaspat macinat
putina boia
cimbru/rozmarin proaspat
putin ulei de masline
Mod preparare
Pentru inceput pregatim mainata: amesteca bine condimentele cu uleiul si apoi turnam peste laptele. In aceasta marinata pune peptul de pui filetat ca pentru gratar si incercam sa-l acoperim bine de marinata, lasam sa stea asa cel putin 3-4 ore.
intre timp cat sta puiul la marinat pregatim garnitura. Cartofii se curata se spala si se taie in 2-4(de preferat sa folosti cartofi mai mici). Se pun la fiert in apa cu sare, insa  nu se fierb foarte mult, doar atat cat sa intre furculita, dar sa nu se sfarame.
Se scurg de apa si se pun in tava. Se presara cu sare, piper, boia de ardei si cimbru/rozmarin. Turnam deasupra cateva linguri cu ulei de masline si dam la cuptor pana se rumenesc.
Dupa ce a trecut timpul de marinat luam puiul il stergem fff usor de excesul de marinata si punem pe gratarul incins pana se rumeneste frumos. Servim pastrama alaturi de minunati cartofi si salata de sezon/preferata.
Sa va fie de bine! BUN BUN BUN