Pastrama De Pui Cu Sos De Branza
articol scris de alexa blog bunatati-delicatese.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pentru Pastrama:
o bucata piept de pui
2 linguri otet alb
1/2 lingura sare gronjoasa
1 lingura ulei de masline
1/2 lingura boia dulce
1 lingura ulei de masline
1/2 lingura boia dulce
1/2 lingura oregano
1 catel de usturoi pisat
1 catel de usturoi pisat
Pentru sos:
50 gr branza camembert
50 gr branza feta
50 gr mozzarella
2 linguri smantana
100 ml lapte
Pentru garnitura:
4-5 cartofi maricei
apa
sare
2 linguri pline cu smantana
Intai pregatim carnea, se pun toate ingredientele intr-o cratita la foc mediu si se amesteca pana se omogenizeaza. Ungem pieptul de pui cu acest amestec si se lasa sa stea o ora.
Intai pregatim carnea, se pun toate ingredientele intr-o cratita la foc mediu si se amesteca pana se omogenizeaza. Ungem pieptul de pui cu acest amestec si se lasa sa stea o ora.
Apoi taiem carnea cuburi mari, punem la incins 2 linguri de ulei si o trantim la prajit, picurand din cand in cand cativa stropi de apa, o tinem acoperita pana se inabuse bine. Apoi o scoatem pe o farfurie iar in cratita unde s-a prajit pastrama punem amestecul pentru sos.
Frecam cele trei tipuri de branza cu smantana si apoi diluam cu laptele. Amestecam bine sa nu se formeze cocoloase, apoi punem pe foc pana da in cloclot si se ingroasa.
Adaugam bucatile de carne si mai lasam cca 5 minute sa dea cateva clocote.
Separat fierbem cartofii in apa cu sare, cand sunt gata ii scoatem si ii frecam bine cu smantana pana devin un piure cremos, ideal pentru garnitura.