Pastrama De Berbecut
Sursa Pastrama de berbecut
articol scris de simonaworld blog Simona's World
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
De unde atata miel/oaie? Pai.. ptr cei care nu stiti de "necazu`" meu, anul acesta jumatatea masculina a familiei s-a hotarat ca vrea ferma de oi! Si... uite asa ne-am pricopsit cu cca 60 de oi.. asa, de inceput... Ce-o fi la anu`.. vai de capu meu! :)))
Dar sa revenim la pastrama noastra! Desi in mod normal pastrama o pregatea d-l fermier, de data asta am facut-o eu cu tata socru! Normal ca la indicatiile d-lui fermier :P
Ingrediente:
15 kg carne de pe pulpe si coase de la un berbecut
2 lamai
cimbru
piper negru
sare
5 capatani de usturoi
ptr prajit: ulei, 200 ml vin roze
Noi am sacrificat un berbecut, iar toata carnea am folosit-o la pastrama., deci a fost dezosat complet! Bucatile de carne au fost fasonate si condimentate cu sare, cimbru,
piper, usturoi pisat si bucati de lamaie. Intr-un vas adanc am pus
straturi-straturi bucatile de carne condimentata. Am acoperit cu o folie si un
capac si am lasat la macerat.
De aici exista mai multe etape in care carnea poate fi consumata:
- la cca 24 de ore – cazul nostru
- in mod normal se tine cca 5-7 zile la macerat, intr-un loc racoros
- dupa macerare, se lasa la uscat, intr-un loc rece si eventual la vant
- apoi se poate afuma
In toate cele 4 variante, carnea este absolut delicioasa!! Prima portie
noi am papat-o la cca 24 de ore si a fost foarte buna: frageda, aromata, fara
un miros pregnant de oaie.
Cam asa arata pastrama dupa 24 de ore:
Am servit pastrama alaturi de mamaliga calda si binenteles mujdei de usturoi!
Pofta buna va doresc!