Pastele De Anul Asta
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Drept sa va spun, nu stiu daca mai stit, ca in 2012 am ratat pastele. Cat pe aci sa il ratez si anul asta ca m-am incurcat fix tot cu o zi, satateam sambata ca o printesa, drept e ca prin vecini era un miros asa imbatator de oareceuri, eram ferm convinsa ca e vineri. Frigiderul, pustiu, mancare, ioc.
Dar pana la urma mai din congelator, mai de pe la neamuri, abrupt si din nimic, am incropit iarasi un paste nemaivazut. Noroc cu proviziile, ca iar ma prindea fara oua.
De data asta am avut.
Daca vazui ca se ingroasa gluma, da-i si decongeleaza ce e prin zona, cum aveam un ficat baban de vita (pentru caine) si am mai facut rost si de niste rinichi de porc, cica drob.
Cu organele trase in untura de gasca, sa nu iasa iasca, verdeata, cum se cuvine, piper la greu, oua, in el, pe deasupra, foaie de placinta din congelator, un drob in forma si unul strudel, ca imi daduse idei Costachel cu strudelul lui cu miel.
Cel strudel, ar fi mers cu mai multe foi, s-a mancat ca atare.
Cel in forma, eheee, am facut un aluat (pastella, cum i-o zice), pentru snitele. Si l-am troznit felii pane, ala s-a ras, bestial drobul felii pane. Drob parizian, sa moara bingo bongo. Nu am poze.
Intre timp au inebunit salcamii.
E, pana au luat-o ei razna, am facut o zeama serioasa, din gat de oaie, cu toate buruienile din dotare, din congelator, de la Eugen, dreasa cu oua si cu bors de casa, balsam, oricum ciorbele le fac si in somn.
Deci traditional, oua avem, aperitiv este, zeama este, bine, dar friptura? Friptura, dar din ce? Aveam un petreus amarat in congelator, slab saracul si cam peticit. Si vreo patru cartofi ofiliti in camara. Pai sa nu fac eu ce face orice gospodace romanca, mancarea nationala a romanului? Pui cu cartofi?
Nici nu mai stiu ce am pus peste cartofi, ustoroi verde, blabla, sun pielea puiului am indesat ustoroi si felii de lamaie si l-am imbracat cu un amestec de condimente (piper alb, coriandru, ghimbir, cuisoare, cardamom si sare) si l-am maglaivaisit cu niste unt si l-am lasat in durerea lui, doar ce l-am mai uns din cand in cand cu zeama din cratita.
Pe care l-am mancat asa, ca salbaticii.
Dulce, am avut niste vafe si skittles, oricum am fost la neamuri a doua zi, de unde nu am decat o poza, dar e cu Spooky.
E, acolo, cu catel si purcel (si trei pisici) am gustat si miel si pasca si cozonac. Cum ar veni, ne-am scos.
De final, ultimele doua oua mi le-am facut mie, numai mie, da, favoritele mele, umplute si cu sos din ala mbuuuun.
Salveaza colesterolul, pe bune, iaurt gras, smantana grasa, maioneza si mustar. Mergea si niste tarhon dar ma multumesc si asa.
Si cam asta cu lumina de anul asta. Tot e rezonabil, acum doi ani o faceam in camera de hotel cu scamorza si coniecel ordinar. Ceea ce nu a fost tocmai rau.
A, uitai, in jiul ramas de la pui (si niste resturi de friptura) facui o zeama de baza (stock, da?) pentru un ghiveci de ghiveci. Care nu mai e nici ala, nu stiu ce o fi cu mancarea asta de dispare asa.
rororo