Paste Vegetariene, Ou Ochi Si Vreme Nesimtita
articol scris de aphextwinz blog aphextwinz.wordpress.com
Adica astea:
si asta.
Sincera sa fiu, buna dispozitie aveam, lumea inca dormea, eu pregatisem de plecare strictul necesar (masina, psihic, i-am zis in gand: fi pregatita) si medicamentele jivinei si m-am nutrit corespunzator cu un mic dejun pe care voiam sa vi-l explicitez in amanunt. Nu inainte de a ma enerva la noile nivele de la Pet Rescue Saga.
Ma apuc de micul dejun precum ii sade bine calatorului pe frig, caloric, ou, slana, cascaval afumat, pita fripta in untura ramasa, cu usturoi nitel asa, de o vaga aroma, ba am halit si cascavalul care s-a prins de tigaita mea draga de la magazinur de nimicuri din Eforie al mai de la nord.
Pun in minte de o poveste, deschid geamul sa incerc sa prind o raza de lumina, canci, ploua ud.
Pregatisem si poza de final a epopeicei retete de ou ochi, timpi, ingrediente, numar de calorii inainte si dupa, cum sa slabesti 0.376 de grame dupa ce ai mancat, ce mai, totul ca la carte.
Dar, cum canta regretatul Pittis, sfarsitul nu a fost sa fie aici, ca se puse de lapovita, mi-a fost lene sa ies sa ordon masinii sa se dezteleneasca singura in conditiile date.
Asa ca ma apuc sa fac ordine prin frigider, asta insemnand ca legumele care nu au sanse de supravietuire cateva zile sunt luate la cutit, preparate sau stocate in unul din cele trei sertare ale congelatorului.
Deci am o punga cu stocate si o reteta de paste, totul gata imediat, curat si placut uscat, anume am inabusit in ulei de masline legumele arestate (dovlecel, praz, rosie, putin usturoi de la felia de pita, cateva fire de patrunjel), le-am amestecat cu pastele fierte si cu o lingura de pesto (reteta e acolo, la link, in caz ca nu ati redescoperit ca altii noi culmi ale retetelor, puteti sa il luati si de-a gata, se gaseste la magazinele care au pesto) si basta se camina, cum zicea un semi-italian.
As fi insistat si aici cu pasi si timpi, sa nu para iarasi vreo prostie din partea mea ca nu dau amanunte la miligram a unor chestii atat de complicate (stati ca ajung eu si la piure din fulgi, pai? ca pentru avansati) dar cand ma benoclez pe geam, tot sperand ca s-a potolit lapovita, fleosc, na ca ninge.
Si uite asa o tin tot intr-o pregatire de azi dimineata, am diversificat si meniul cu asa o vreme de sus chilotii, jos chilotii, desert am avut Omez (ca sa ma distrez) si ma intreb: bai nene, pe aia de la timpul probabil (da, stiu ca ii zice probabil, deci probabil ca habar nu au cum o sa fie) le si da salariu? Ca m-as angaja si eu si as lua in loc de atatea scule care sa imi spuna ca ploua cand ninge si ca e soare-n loc de frig, un porc si un pai. Mai ieftin si punem si de retete traditionale.
rororo