contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Umplute Cu Spanac,aromate în Unt Si Salvie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Stiti ca eu iubesc pastele,si da,mai stiti ca  îmi place sa le si fac.Cu toate ca am ceva experienta,totusi prepararea  lor îmi ia destul timp.
Daca aveti de gînd sa faceti paste de casa de la cap la coada,trebuie sa va înarmati cu timp si o portie maaaare de rabdare.
Nu-s înzestrata cu rabdare,dar pentru ca vreau neaparat ca pastele sa-mi  reuseasca exact asa cum îmi doresc,ma pregatesc sufleteste :D



Aluatul:

  • 150 g faina tip 00*
  • 150 g gris de grîu dur macinat foarte fin**
  • 3 oua
  • 1 lingurita sare

*Barilla-per tutte preparazioni(faina obisnuita)
**Semola di grano duro rimacinata,am folosit tot Barilla-per pane e pasta


Aluatul de paste este cel care-l fac de obicei.Am framîntat un aluat din faina,gris,sare si oua.
Aluatul se framînta pîna devine compact si se dezlipeste de pe  mîini,atît si cît de pe planseta de lucru/sau vasul în care îl  framîntati.
Se formeaza o bila,se împacheteaza în folie alimentara si se da la rece.Între timp m-am ocupat de umplutura.


Umplutura:

  • 150 g spanac proaspat
  • 250 g brînza de vaci(ricotta/Quark)
  • 15 g pesmet
  • 1 ceapa verde
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare,nucsoara,piper


Balsamul:

  • unt
  • salvie
  • pecorino
Am spalat spanacul,bio :P -din cultura proprie în cîteva ape,apoi l-am oparit.


Între timp am curatat si spalat ceapa si usturoiul si le-am tocat grob.
Usuroiul chiar deloc,pentru ca am folosit o capatîna tinerica cu bobite piticute.
Am calit usor cepa si usturoiul într-o lingura de ulei de masline,


dupa care am adaugat spanacul oparit si foarte bine stors.
L-am mai plimbat si pe el scurt timp prin tigaie,
sa lege prietenie cu ceapa si usturoiul,apoi am lasat la racorit.


Am tocat spanacul racorit.Se poate toca cu cutitul sau cu mixerul vertical.
Am adaugat brînza si pesmetul,am condimentat si amestecat bine.
Umplutura am dat-o la frigider la odihna si m-am ocupat mai departe de aluat.


Eu portionez aluatul în 2-3 bucati,si cele care nu le folosesc le pastrez în frigider
într-o punga pîna le vine rîndul.Chiar daca lucrati aluatul destul de rapid,bucatile în asteptare ar
trebui macar acoperite cu un castron,altfel se usuca suprafata si apoi se întind mai greu.


În timp ce rolam aluatul m-am tot gîndit ce forma sa le dau.
Am diferite ustensile pentru a le da diferite forme,dar va spun sincer,
nu-mi place sa le folosesc.Asa ca m-am hotarît pentru metoda taraneasca...
Pintenul! :D
Am taiat patratele de aproximativ 6 cm.
Am pus cîte o lingurita de umplutura în mijloc.


Am pensulat marginile cu putina apa,si am lipit triunghiuri.


Marginile de aluat ramase le-am suprapus si taiat fidelute subtiri.
Le las la uscat pîna mîine,cînd le voi trimite la scaldat într-o supa de pui.


Pastele umplute le-am fiert în apa cu sare.
Le-am scos cu o spumiera direct într-o tigaie în care am topit unt
cu ulei de masline si cîteva frunze de salvie,tocate.
Am scuturat tigaia de cîteva ori,gata!
Salvia,tot bio si din cultura proprie :D



Eu le-am servit simple,sotul cu pecorino,iar Denise ...mai bine nu spun!
(Cu ketchup!Cum pot copiii astia sa strice o mîncare buna!)


Pentru papila mea,a noastra de fapt,delicioase!


Articol recomandat de mayas-esprit.blogspot.com