Paste Super Cremoase Cu 3 Feluri De Ciuperci
articol scris de vavynutz blog bucatarsubacoperire.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dragii mei,
Ca raspuns la provocarea cu care v-am tentat acum cateva zile va prezint azi reteta de paste cremoase cu trei feluri de ciuperci, ardei iute si bineinteles, mozzarella Granarolo. Inspiratia pentru minunatia asta mi-a venit vizionand cea mai recenta emisiune a lui Jamie Oliver, 15 minutes meals, de care m-am indragostit. Jamie foloseste in reteta cottage cheese si mi se pare o idee excelenta insa eu am vrut sa folosesc mozzarella asa ca am adaptat un pic si a iesit o nebunie.
Ingrediente
Pentru 4 portii, timp de preparare 15 minute, usor
4-5 ciuperci champinion mare
20 g hribi uscati
2 lingurite pasta de trufe
320 g paste(eu am folosit fussili)
100 g smantana dulce pentru gatit
200 g mozzarella Granarolo
3-4 catei de usturoi
1 lingura ulei de masline
1 lingurita fulgi de chili(sau dupa gust)
1 lingurita cimbru uscat
O legatura patrunjel
Preparare:
Pentru inceput am pus pastele la fiert in 3,5 litri de apa sarata. Am adaugat pastele cand apa dadea in clocot, am redus focul si am lasat sa fiarba cu un minut mai putin decat scria pe ambalaj.
Intre timp m-am ocupat de sos. Am incins uleiul apoi am adaugat usturoiul tocat mare. Am pus hribii la inmuiat intr-o cana cu apa clocotita. Cand usturoiul s-a inmuiat am adaugat ciupercile champinion rupte in bucati mari si le-am lasat cateva minute sa scada. Am adaugat apoi hribii cu tot cu supa lasata, cimbrul si fulgii de chili si am mai lasat vreo 5 minute pe foc. Am turnat apoi totul in robotul de bucatarie si am mixat pana am obtinut un amestec fin. Am turnat sosul inapoi in tigaie, am adaugat smantana, pasta de trufe si am condimentat cu sare si piper. Am scurs pastele si le-am adaugat peste sos impreuna cu o cescuta din apa in care au fiert si am mai lasat totul pe foc inca 2 minute. La sfarsit am adaugat mozzarella taiata cuburi, am presarat cu patrunjel tocat si am mancat. O alta varianta ar fi sa mutati pastele intr-un vas termorezistent, sa asezati felii de mozzarella deasupra si sa le dati 5 minute la cuptor sa se gratineze. Mie mi-a fost prea foame si n-am mai avut rabdare. Mozzarella s-a topit oricum de la caldura pastelor si a fost delicioasa. Ceea ce va doresc si voua!
yours truly, pasta lover,
Lavinia