Paste Scoici Cu Pui Si Busuioc
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
* 300 g parte scoica
* 200 g piept de pui
* 1 morcov potrivit
* 1/2 ardei gras verde
* 1/2 ardei gras rosu
* 2-3 catei de usturoi
* 100 g mazare
* 3-4 lg de porunb fiert
* 100 ml smantana
* 1-2 linguri de mustar
* busuioc verde tocat
* rozmarin * oregano
* sare * piper
Mod de pregatire:
Pieptul de pui se taie cubulete si se prajeste in putin ulei de masline pana capata culoare. Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert se pun intr-o sita, se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs.
Ardei si morcovul se taie patratele si se soteaza. Se adauga usturoiul taiat fin, mazarea, de preferat cea congelata. Eu nu am avut si am folosit din conserva, a carei culoare numai verde nu este.
Intr-un vas mare se pun legumele, pastele, porumbul fiert, rozmarinul si oregano uscate si se amesteca. Se adauga bucatile de piept de pui prajit, busuiocul verde tocat si un sos din smantana si mustar. Se potriveste de sare si piper.