contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Puttanesca

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Aceste paste le-am facut special pentru provocarea lunii martie, de pe blogul Cristinei.

INGREDIENTE:

200 g paste
1 lingura ulei de masline
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
3-4 fileuri sarate de ansoa
1 varf de cutit de fulgi de chili
400 g rosii din conserva – tocate marunt
2 linguri de pasta de rosii
1 lingura masline negre, fara samburi taiate
2 linguri de frunze proaspete de busuioc, tocat
1 lingura capere
sare
piper

PREPARARE:

Intr-o tigaie mare incalzim uleiul de masline la foc mediu. Calim ceapa tocata marunt, usturoiul, fileurile de ansoa si fulgii de chili, amestecand din cand in cand, pana cand ceapa se inmoaie si devine translucida.

Operatiunea ne ia in jur de 3-5 minute. Adaugam rosiile, pasta de rosii, maslinele, caperele si frunzele de busuioc. Fierbem la foc mic 10-12 minute. Condimentam cu sare si piper, in functie de gusturi si amestecam.

Cat timp pregatim sosul, punem pastele sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata, le scurgem si le punem peste sos.

Amestecam pana se omogenizeaza, apoi putem servi.

Pofta buna!

Share on FacebookShare on Facebook