Paste Penne Cu Spanac Si Prosciutto
articol scris de Povestelnicul blog povestigustoase.com
Repede, repede, ca vreme multa nu prea este. Urmeaza o reteta fulger, mai degraba de sos pentru paste, decat de paste, pentru ca pe alea ar trebui sa le stiti deja a le face (fierte al dente, in apa sarata moderat, cu putin ulei de masline). Deci, in tigaie, pe ulei de masline, se “inmoaie” o ceapa tocata marunt, se pune 150-200 g spanac conservat si se gateste la foc mediu, cu putina sare si piper, cam 10 min. Dupa, se pun bucati taiate pai de prosciutto crudo, busuioc proaspat tocat (sau uscat – de care aveti), masline negre, fara samburi. Apropo, daca aveti maslinele cu samburi, puteti scapa de ei apasandu-le cu latul lamei de cutit – veti obtine doua jumatati de maslina si un sambure netrebuincios. Deci, toata simfonia din tigaie o mai gatiti vreo 4 minute si sosul e gata. Aveti, la urma asa: paste penne, sos peste si parmezan dat prin razatoare. Gata.
Pofta mare, pana la noi intalniri, mai pe indelete.