contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Milaneze

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Atunci cand doriti o masa consistenta si rapida, pastele milaneze sunt o alternativa foarte buna. Pentru aceasta reteta de paste milaneze se pot folosi spaghete sau alte tipuri de paste, dupa preferinta.

Ingrediente necesare pentru 2 portii:
180 grame paste
4-5 felii pancetta/costita afumata/bacon
100 grame ciuperci
o ceapa
3-4 linguri pasta de tomate
busuioc, sare, piper
Mod de preparare:
In apa clocotita in care am adaugat un praf de sare am pus pastele la fiert pentru timpul necesar conform tipului de paste. In timp ce pastele fierb, intr-o tigaie antiaderenta punem 2-3 linguri de ulei la incins, dupa care adaugam ceapa taiata si costita taiata fasii. Costita afumata (cea care este doar piept de porc sarat si afumat) este un bun inlocuitor al pancettei pentru ca este doar afumat, nu fiert. Daca nu gasiti, e o varianta ok si baconul.

Paste milaneze
 La scurt timp punem in tigaie si ciupercile, amestecand si calind totul inca 2-3 minute, dupa care adaugam cele 2 linguri de pasta de tomate amestecate cu jumatate de ceasca de apa. Am condimentat cu sare, piper si busuioc si am lasat sa fiarba 2-3 minute.

Paste milaneze

Pastele fierte se scurg de apa. Dupa aceasta turnam peste ele sosul pe care l-am preparat si amestecam pentru a omogeniza. In momentul servirii presarati deasupra parmezan din belsug. Pofta buna!
De retinut: pastele se scurg imediat ce s-a incheiat timpul de fierbere si nu se clatesc! Ele se clatesc cu apa rece numai pentru retetele de paste reci.

Paste milaneze