contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Mare E Monti—paste Mare Si Munte

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Atat de mult imi place denumirea asta! Principiul este sa iei ceva din mare si ceva de la munte si sa faci pastele fainoase cu aceste ingrediente!
Dupa ce m-am luptat cu un monstru marin si l-am transformat in bucatele mici de calamar ( era un calamar mare, nu-ti fa iluzii ca as poseda inelul Arabelei!) am ales niste ciuperci din piata, niste paste italiene de calitate si gata “pasta mare e monti”!
Mai ai nevoie de un vin bun sec, niste prieteni buni la masa si ai asigurata distractia de sambata!
Dificultate-simplu
Timp-30-40min
Cost-mediu-scump (depinde de ce fructe de mare pui)

Ingrediente
  • 3 catei de usturoi
  • Jumatate de ardei iute
  • 4-5linguri de ulei de masline
  • 400g ciuperci proaspete
  • 300g fructe de mare, eu am pus calamar, dar poti pune fructe de mare de la punga, inele de calamar pe care le tai in bucati mai mici, calamar mic, bucati, ......depinde ce gasesti la taraba cu peste si fructe de mare
  • 600g rosii decojite in suc de rosii sau passata de rosii
  • Sare de mare
  • Piper proaspat macinat
  • Patrunjel
  • 500g paste italiene, din faina de grau dur, eu am avut penne Riscossa


Mod de preparare
Cureti cateii de usturoi, ii asezi pe fundul de lemn, ii acoperi cu lama cutitului, de-a latul, si lovesti cu podul palmei lama cutitului, asa cum se zdrobea inainte ceapa cu pumnul.
Ii toci fin si faci la fel si cu ardeiul iute.
Tai ciupercile in sferturi dupa care le feliezi mic, pentru ca fructele de mare sunt bucati mici, dar daca faci de exemplu cu creveti decorticati, tai mai mare si ciupercile.

Intr-o oala incapatoare pui uleiul de masline, cateii de usturoi zdrobiti si feliati, ardeiul iute, ciupercile feliate, fructele de mare si le lasi sub capac sa se calesca putin. Adaugi passata si rosiile decojite taiate, cu tot cu sucul de rosii din conserva.

Lasi sa fiarba 20 de min la foc mic, sa se condenseze si sa fiarba toate ingredientele si adaugi piper dupa gust.
Fierbi pastele al dente, le scurgi si le pui peste sos si mai lasi sa fiarba inca 2 min.

Tips
Pui in farfurie pastele mare e monti, adaugi patrunjel verde tocat, un fir de ulei de masline daca mai vrei si le dai calde la masa cu un pahar de vin alaturi.