Paste Luigi
Sursa Paste Luigi
articol scris de casutalaurei blog casutalaurei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pastele Luigi sunt o mancarica de post, usor de pregatit si savuroasa pe care am descoperit-o intr-o carte cumparata acum cateva luni de la un magazin naturist.
Motivul pentru care am cumparat aceasta carte de bucate (inca una?????????????) este ca are preparate vegetariene, cu alte cuvinte, imi usureaza cum nu se poate viata in post. Ce e super la cartea asta nu-s doar retetele (caci acelea le poti imprumuta si e ici de colo) ci prima parte in care se face o prezentare detaliata a alimentatiei vegetariene, cum e cu vitaminele si alte asemenea are sunt foarte interesante. E drept, pledoaria respectiva nu m-a transformat intr-o vegetariana infocata dar oricum m-a inspirat foarte mult in alegeri cat mai sanatoase si nutritive in viata de zi cu zi. Acestea fiind spuse vreau sa va povestesc despre pastele Luigi. Pe care, ca sa le preparam………..
Ne trebuie50 gr. paste fainoase per portiePunem la fiert apa cu sare intr-o oala, cand incepe sa fiarba, turnati si pastele, cand sunt gata (vedeti pe ambalaj timpul de fierbere), le strecuram, le trecem pe sub un jet de apa rece si le punem deoparte.
250 grame ciuperci
2 – 3 catei de usturoi
3 linguri pesmet ras foarte fin
2 linguri seminte de susan
busuioc
2- 3 linguri de ulei
optional: frunze de spanac, seminte de tot felul (nuci, pin, fistic etc) etc.
sare, piper
Cat fierb pastele, incingem o tigaie neaderenta pe foc siunem la rumenit semintele de susan, mestecam tot timpul asta si cand incep sa prinda doar putina culoare si aroma, le luam de pe foc sa nu se arda. Asteptam putin sa se raceasca dupa care le maruntim in rasnita. Recunosc ca n-am fost foarte silitoare la partea asta, mie imi plac semintele de susan (cat mai) intregi in mancare.
Curatam usturoiul si-l zdrobim in mojar. In tigaia in care am incins susanul, adaugam ulei iar cand acesta se incinge, punem si usturoiul, busuiocul si ciupercile si orice alte ingrediente doriti voi optional sa mai adaugati. Le lasam sa se caleasca nitel dupa care adagam pastele si amesteca toate laolata ca sa se intrepatrunda ingredientele si sa-si fure aroma una de la alta. Adaugam pesmetul si sarea, mestecam din nou. Acum mancarica e gata. Trebuie doar s-o portionam in farfurii si sa presaram deasupra susan, inca putin pesmet si niscaiva verdeata pentru un plus de prospetime.