Paste Fusilli Cu Carne
Sursa Paste fusilli cu carne
articol scris de misflorentina blog Ce si cum mai gatim
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Pastele au un rol important in bucataria noastra, regasindu-se adeseori in retetele mele preferate.
Preparate dintr-o faina de cea mai buna calitate, pastele ofera posibilitatea obtinerii rapide a unei mese usoare si hranitoare, alaturi de carne si diverse sosuri.
Fara alta introducere, va prezint in continuare o reteta de paste fusilli cu carne, gatite in cuptor, imbogatite cu sos de rosii si condimentate cu oregano din belsug.
Preparate dintr-o faina de cea mai buna calitate, pastele ofera posibilitatea obtinerii rapide a unei mese usoare si hranitoare, alaturi de carne si diverse sosuri.
Fara alta introducere, va prezint in continuare o reteta de paste fusilli cu carne, gatite in cuptor, imbogatite cu sos de rosii si condimentate cu oregano din belsug.
Ingrediente pentru doua portii:
- doua felii de carne de porc (aproximativ 200 de grame fiecare)
- 250 grame paste fusilli
- patru linguri ulei de masline
- 1 litru supa de carne
- o lingura pasta de rosii
- o lingurita oregano uscat
- sare, piper, dupa gust
Se incinge uleiul si se rumeneste carnea uniform pe ambele parti.
Se adauga supa de carne si se lasa sa fiarba acoperit pina ce carnea este bine fiarta.
Daca este nevoie, se completeaza cantitatea de lichid din vas, inainte de a adauga pastele. Pentru 250 de grame de paste vom avea nevoie de aproximativ 750 ml zeama de carne. Se adauga pastele, se adauga sare si piper dupa gust apoi se introduce vasul, tot acoperit, in cuptor. In aproximativ 15 minute pastele vor absorbi aproape toata cantitatea de lichid.
Intre timp dizolvam pasta de rosii cu trei - patru linguri de apa calda. Apoi o adaugam peste paste, amestecind usor. Presaram deasupra si oregano din belsug, apoi, fara sa mai punem capacul, introducem vasul in cuptor.
Va fi gata cind sosul va fi absorbit in totalitate, carnea va fi rumenita bine iar pastele vor fi bine fierte, fara sa isi modifice prea tare forma iar textura lor sa fie prea moale.
Mincarea este foarte buna calda dar se poate servi si rece, pentru ca, fiind din faina de calitate si gatite cu ulei de masline, pastele nu se vor lipi intre ele si vor pastra si aroma sosului.
Digestia va fi mult mai buna daca veti consuma si un vin rosu la masa. Daca veti servi pastele la cina si veti bea si un pahar cu vin, sigur veti avea si un somn mai bun.