contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Paste Fettuccine Cu Dovlecei, Usturoi şi Parmezan

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
paste fettuccine
2 dovlecei
3-4 căţei de usturoi
parmezan
sare
piper
ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se fierb pastele şi se scurg de apă. Dovleceii se taie rondele şi se prăjesc în baie de ulei. Se scot pe prosop de hârtie ca să absoarbă uleiul în exces. Se asezonează feliile de dovlecel prăjite cu sare, piper, usturoi pisat şi se aşază peste paste. Se presară parmezanul răzuit.
Notă:
Parmezanul este o brânză tare, originară din Italia. Astăzi, însă, Parmezanul este produs şi folosit peste tot în lume. Cu toate acestea, numai brânza produsă în anumite părţi din Italia este considerată în mod oficial Parmezan. Parmezanul original este produs exclusiv în provinciile Parma, Reggio Emilia, Modena, Mantua şi Bologna. Există şi un titlu generic de “Parmigiano Reggio” care denumeşte acea brânză care este făcută într-o regiune din Italia. Consortiul acestei brânze (The Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano) a fost fondat în 1934. Deşi Parmezanul este o brânză cu o istorie de aproximativ 800 de ani, aceasta a devenit o marcă protejată, tradiţional italienească, în urmă cu doar câteva zeci de ani.